Vårt satsningsområde

MANGFOLDIG NATURGLEDE

I  to år har satsingsområdet vårt vært, “mangfoldig naturglede”.  

Vi vet at vi er gode på fysisk aktivitet ute i naturen, men ikke vært like bevisst de andre fagområdene i rammeplanen. Dette har vi satt ekstra fokus på i året som gikk ved at de ulike avdelingene  fordypet seg i et  fagområde og brakte det inn i naturen. Vi syns det har vært lærerikt å få fordype seg i noe over lengere tid, sammen med ungene. Ungene har fått tatt i bruk nye verktøy, som eks gps og kart. Vi har dessuten satt fokus på å bruke mest mulig naturmaterialer når vi skaper noe, som eks en målestokk av kongler. Vi ser også at naturmaterialene brukes til å lage mye lyd av, spesielt hos de minste. 

Vi har møtt fagområdene planlagt, spontant og variert, sammen med ungene og fagområdene er blitt en mer bevisst og naturlig del av hverdagen. 

 De fagområdene som har vært mest fokus på har vært “antall, rom og form” og “kunst, kultur og kreativitet”. 

I år ønsker vi å gå dypere inn i flere fagområder og lære oss noe mer om hvordan vi bruker og kan bruke disse i utelivet.

Vi opplever at vi er gode til å informere foreldre med bilder og tekst, men vi ønsker å bli bedre på å invitere  foreldre  med i prosjektet.